Docomomo met boek presentatie: Rietveld & Curaçao

Lezingen

Op uitnodiging van Stichting Docomomo Curacao, zal Jan de Heer op 2 februari zijn recent verschenen boek Rietveld & Curaçao presenteren. Aan de hand van een lezing zal de Heer de Curaçaose ontwerpen in de context van Rietvelds andere werk toelichten. De internationaal beroemde Nederlandse architect Gerrit Rietveld is tussen 1949 en 1952 tweemaal op Curaçao geweest. Hij heeft bij die gelegenheid zes ontwerpen voor gebouwen en interieurs gemaakt, waarvan er op het eiland drie werden uitgevoerd. Het Monseigneur Verriet Instituut is daarvan het bekendst geworden. Dit gebouw behoort tot de tien meest markante voorbeelden van de architectuur van de Moderne Beweging op Curaçao. De lijst werd samengesteld door de Stichting Docomomo Curaçao, die zich inzet voor het behoud van de gebouwen van deze architectuurstroming. Op de website www.docomomocuracao.org zijn meerdere gebouwen van de Moderne Beweging op Curaçao te zien. De openbare lezing vangt om 19.30 uur aan in het NAAM gebouw te Pietermaai, eveneens een gebouw uit de top tien. De entree is gratis. Na de lezing kunt u onder het genot van een hapje en drankje even napraten. Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door financiering van het Prins Bernard Cultuurfonds Caribisch gebied.