Tentoonstelling, educatieve projecten, rondleidingen en veel meer.

Exposities

Actualiteit

Afgelopen weken zagen we zowel Refineria Isla(PDVSA) als Curoil hun dertig jaar jubileum vieren. Daarnaast zijn er hevige discussies en zelfs een kort geding over luchtvervuiling. Maar aan dit alles is een lange geschiedenis voorgegaan. De geschiedenis van Isla in ons leven. Werkgelegenheid, huisvesting, onderwijs, wijken, recreatie, diverse culturen, handel, gezondheidszorg, industrie, de haven, bijna alle facetten van de samenleving zijn beïnvloed door de raffinaderij.

Tentoonstelling

NAAM en ook het Nationaal Archief willen het Curaçaose publiek en onze bezoekers kennis laten maken met de complete geschiedenis van 100 jaar raffinaderij op Curaçao. Dit gebeurt op diverse wijzen. In het NAAM gebouw zal een grote tentoonstelling, met als curator Felix de Rooy, op een moderne wijze het kernverhaal vertellen. Er zal ook een foto- en documentententoonstelling plaatsvinden in het Nationaal Archief. Daarnaast wordt ook een tentoonstelling over kunst gehouden. Educatieve projecten worden ontwikkeld voor alle onderwijs niveaus en er zullen rondleidingen worden gegeven in wijken die met de raffinaderij zijn verbonden.

Draag bij

Op dit moment vraagt het NAAM en het Nationaal Archief uw medewerking. Vertel uw ervaring met de raffinaderij. Er worden zowel objecten en verhalen gezocht. In de maand november kunnen ze bij NAAM worden langs gebracht.

Neem hiervoor contact op met Lida Pandt op 6906661; Marlon Reina op 5215054 ,de NAAM 4621933/34 of het Nationaal Archief op 4614866.